Η Γη των Αμόλυντων
- Τριαδα -

Οι καιροί είναι ζοφεροί και τρεις έφηβοι φίλοι νιώθουν παγιδευμένοι στην τελματωμένη ζωή του χωριού τους, που μαστίζεται από μια μυστήρια και θανατηφόρα αρρώστια. Οι ζωές τους θα αλλάξουν ριζικά, όμως, όταν μια μάγισσα επισκεφτεί το χωριό.

Οι τρεις φίλοι, μαγεμένοι από τις ικανότητες της, αποφασίζουν να την ακολουθήσουν στον άγνωστο έξω κόσμο, μακριά από όσα ήξεραν, σε μια γη γεμάτη θαύματα. Μια γη όπου κυριαρχεί η μαγεία, η περιπέτεια και ο κίνδυνος, όμοιος με τον όποιον δεν έχουν ξαναδεί. Ελάτε μαζί τους στο ταξίδι τους αυτό.

Καλώς ήρθατε στη Γη των Αμόλυντων!

Λόγια του συγγραφέα

Η Γη των Αμόλυντων είναι μια σειρά βιβλίων φαντασίας, χωρισμένη σε τέσσερα μέρη. Η «Τριάδα» έχει ήδη εκδοθεί κι ο «Αιθέρας» έπεται. Το κάθε μέρος, αν και πραγματεύεται διαφορετικά μέρη και εμπειρίες των πρωταγωνιστών, δεν είναι αυτοτελές σε κανένα σημείο του.

Τη σειρά αυτή θα τη χαρακτήριζα «χαρακτηροκεντρική», καθώς η κύρια πλοκή σχετίζεται με την εξέλιξη των πρωταγωνιστικών προσώπων. Καθώς η πλοκή εκτυλίσσεται και οι εμπειρίες συσσωρεύονται, οι χαρακτήρες αλλάζουν, εξελίσσονται κι αυτοί.

Τον χάρτη τον σχεδίασα εντελώς ελεύθερα, χωρίς να σκεφτώ πώς θα δένεται με την πλοκή. Καθώς μετέπειτα έγραφα τα βιβλία, τον χρησιμοποίησα ως βάση για τις δράσεις των προσώπων. Ήταν ένα στοιχείο ρεαλισμού για μένα, καθώς οι χαρακτήρες μου κι εγώ ο ίδιος ήμασταν δέσμιοι του χάρτη κι όχι εκείνος δέσμιος της πλοκής.

Αν είχα μια λέξη για να χαρακτηρίσω το έργο μου αυτό, θα ήταν: «Ταξίδι».

Αν είχα μια πρόταση, θα ήταν: «Ένα ατέλειωτο ταξίδι προς τη γνώση του εαυτού και του κόσμου».

Αν είχα κάτι παραπάνω, θα ήταν: «Μια παρέα νεαρών που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο της μαγείας. Αυτό που θα ανακαλύπτουν συνεχώς είναι το μέγεθος του κόσμου, η δύναμη της μαγείας και το βάθος της ανθρώπινης ψυχής».

Η μαγεία, αν και είναι το βασικό στοιχείο φαντασίας στον κόσμο αυτόν, δεν είναι ούτε το παν ούτε ένα απλό εργαλείο. Είναι κάτι ενδιάμεσο. Κάτι που αντικατοπτρίζει τη σχέση των ανθρώπων με τη δύναμη, που φανερώνει τα όρια στην ηθική τους αλλά και την ανάγκη τους για πρόοδο, γνώση κι αυτοβελτίωση.

Ένας διαχωρισμός που μπορεί να γίνει ανάμεσα στη φαντασία και την επιστημονική φαντασία, είναι πως η επιστημονική φαντασία ασχολείται με κάτι που θα μπορούσε να είναι υπαρκτό στον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Η φαντασία δεν είναι δέσμια αυτού του κανόνα. Μπορεί να περιγράψει κάτι ανυπέρβλητο. Στον δικό μου κόσμο, έχει γίνει ξεκάθαρα αυτό το βήμα.

Ένας δεύτερος διαχωρισμός που μπορεί να γίνει είναι πως η επιστημονική φαντασία έχει την ανάγκη να αποδεικνύει πως είναι επιστημονική, επεξηγώντας τις λεπτομέρειες σε όλα τα θαυμαστά που περιγράφει. Η φαντασία δεν είναι δέσμια αυτού του κανόνα. Μπορεί να περιγράψει κάτι αδύνατο. Στον δικό μου κόσμο, όλα ακολουθούν νόμους και εξηγήσεις.

Οπότε, τι είναι η Γη των Αμόλυντων; Είναι ξεκάθαρα ένα έργο φαντασίας, καθώς διαχωρίζεται από τον πραγματικό κόσμο. Αλλά σε σχέση με τον ίδιο τον κόσμο που δημιούργησα, είναι επιστημονική φαντασία, καθώς έχει σκοπό να πείσει τον αναγνώστη πως οι κανόνες του κόσμου είναι ρεαλιστικοί και συνεπείς.