Στο Σπίτι των Θείων

Στο Σπίτι των Θείων
Πηγαίνετε βόλτα με την οικογένεια στους θείους σας. Ο θείος ζει στην εξοχή κι έχει ένα τεράστιο σπίτι με κήπο. Κάθεστε για λίγο με τους γονείς και τους θείους. Είναι λιγάκι βαρετά. Τα τρία ξαδέρφια σας ήδη έχουν φύγει απ’ το σαλόνι. Τι κάνετε;
Βγαίνετε στον κήπο. Έχει ωραίο καιρό και τα ξαδέρφια σας έρχονται μαζί σας. Η ξαδέρφη σας λέει να πάτε στο κοτέτσι. Ο ξάδερφός σας λέει να πάτε στην άλλη άκρη του κήπου, που έχει ένα δασάκι. Τι διαλέγετε;
Πηγαίνετε προς το κοτέτσι. Στο δρόμο βρίσκετε και το μικρό σας ξαδερφάκι, που σκάβει στην αυλή. Θα το ρωτήσετε γιατί σκάβει ή θα συνεχίσετε τον δρόμο σας;
Σας λέει πως σκάβει για να βρει έναν θησαυρό. Προλίγο, λέει, είχε βρει ένα παλιό νόμισμα θαμμένο εκεί πέρα. Θα σταματήσετε να το βοηθήσετε ή θα συνεχίσετε τον δρόμο σας;
Σκάβετε μαζί του. Τα άλλα δύο σας ξαδέρφια βοηθάνε με ενθουσιασμό. Περνάει αρκετή ώρα με το σκάψιμο. Στο τέλος νιώθετε πως τα χέρια σας χτυπάνε σε κάτι σκληρό.
Το λέτε στους άλλους και μαζεύεστε γύρω απ’ το σημείο εκείνο. Μετά από λίγο βγάζετε ένα μικρό, κλειστό κουτί. Μοιάζει πολύ παλιό κι έχει κλειδαριά πάνω…
Με το παλιό κουτί στο χέρι, πηγαίνετε στο κοτέτσι. Είναι ένας μεγάλος χώρος, ανοιχτός και με τις κότες να τρέχουν δεξιά κι αριστερά. Οι υπόλοιποι πάνε να τις ταΐσουν.
Παρατάτε ό,τι κάνετε και πηγαίνετε στο κοτέτσι. Είναι ένας μεγάλος χώρος, ανοιχτός και με τις κότες να τρέχουν δεξιά κι αριστερά. Οι υπόλοιποι πάνε να τις ταΐσουν.
Μπαίνετε στις φωλιές για να ταΐσετε τις κότες. Αφού βάζετε τροφή στα πουλιά και μαζεύονται γύρω σας, παρατηρείτε μία κότα που έχει πολύχρωμη ουρά. Την ακολουθείτε ή γυρνάτε στο σπίτι;
Καθώς περιμένετε έξω παρατηρείτε μία κότα που έχει πολύχρωμη ουρά. Την ακολουθείτε ή γυρνάτε στο σπίτι;
Ακολουθείτε την παράξενη κότα. Εκείνη πάει στην άκρη του κήπου, όπου έχει ένα παλιό δέντρο. Η κότα μπαίνει μέσα στην κουφάλα του, ενώ έξω βλέπετε παράξενα ίχνη από ένα πόδι.
Μέσα στην κουφάλα, που είναι μεγάλη, η κότα κάθεται πάνω σε κάτι ξερά φύλλα και τσιμπάει το έδαφος. Κάτι γυαλιστερό βρίσκεται εκεί…
Αυτό που γυάλιζε είναι ένα παλιό κλειδί! Ευτυχώς που είχε ήλιο και έκανε αντανάκλαση πάνω στο μέταλλο! Παίρνετε το κλειδί και γυρνάτε ενθουσιασμένοι στα ξαδέρφια σας. Σας δίνουν αμέσως το κουτί. Το κλειδί ταιριάζει αλλά γυρνάει δύσκολα. Στο τέλος καταφέρνετε να το ανοίξετε… Τι έχει μέσα;
Το κουτί έχει μέσα μια πέτρα που λάμπει εξωπραγματικά και αλλάζει συνέχεια χρώματα! Μαζεύεστε όλοι από γύρω και καθώς την κοιτάτε, βλέπετε μέσα ένα τεράστιο κάστρο σε μια μεγάλη πεδιάδα. Μόλις αγγίζετε την πέτρα, η εικόνα μεγαλώνει και ξαφνικά βρίσκεστε μέσα στο κάστρο…
Το κουτί έχει μέσα πολλά παλιά νομίσματα. Είναι γεμάτο! Τρέχετε όλοι προς το σπίτι και τα δείχνετε στους γονείς και τους θείους σας. Εκείνοι δείχνουν τρομερά ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη! Σας ευχαριστούν και παίρνουν το κουτί με τα νομίσματα μαζί τους.
Πηγαίνετε προς το δασάκι. Στον δρόμο σας βλέπετε ένα παλιό χαρτί που το παίρνει ο αέρας. Ο ξάδερφός σας τρέχει και το μαζεύει. Το φέρνει να το δείτε. Είναι ένα γράμμα!
Το γράμμα φαίνεται πολύ παλιό. Αφηγείται την ιστορία ενός γέρου εργάτη που ζούσε δίπλα στο δασάκι πολύ πριν πάρει το οικόπεδο ο θείος σας. Λέει πως στο δασάκι θα βρείτε αυτό που ζητάτε, αφού περάσετε τους δύο σταυρούς!
Καθώς μπαίνετε όλοι μαζί στο δασάκι, βλέπετε πως έχει αρκετά δέντρα που κάνουν σκιά. Ο ήλιος σας χτυπάει στα μάτια. Αναρωτιέστε τι εννοεί το γράμμα όταν λέει να περάσετε τους δύο σταυρούς. Τι θα κάνετε;
Η ξαδέρφη σας κοιτάει γύρω της. Ξαφνικά βγάζει μια κραυγή και σας δείχνει κάτι στον κορμό ενός δέντρου. Είναι ένας χαραγμένος σταυρός!
Κοιτάτε γύρω σας και, με μεγάλη έκπληξη, βλέπετε κάτι στον κορμό ενός δέντρου. Είναι ένας χαραγμένος σταυρός!
Παίρνετε το μικρό μονοπάτι πίσω απ’ το δέντρο. Ο δρόμος έχει πέτρες. Η ξαδέρφη σας καθώς ψάχνει για σημάδια, δε βλέπει μια πέτρα μπροστά της και σκοντάφτει. Εσείς την είδατε.
Μόλις που προλάβατε να την πιάσετε! Ο ξάδερφός σας κοιτάει κι εκείνος προς τα εκεί και βλέπει τον δεύτερο σταυρό χαραγμένο σ’ ένα δέντρο. Τρέχετε προς τα εκεί. Το δέντρο έχει σκάλες πάνω στον κορμό. Τις δοκιμάζετε, αντέχουν! Ανεβαίνετε γρήγορα πάνω και βρίσκετε ένα δεντρόσπιτο. Αποφασίζετε να το κάνετε τη μυστική σας βάση με τα δυο ξαδέρφια σας.
Την αφήνετε να πέσει. Έπεσε άσχημα και στραμπούληξε το πόδι της. Μαζί με τη βοήθεια του ξαδέρφου σας την κουβαλάτε προσεκτικά μέχρι το σπίτι, όπου της δίνουν τις πρώτες βοήθειες. Όταν πια θυμάστε πάλι το γράμμα, έχει περάσει η ώρα και πρέπει να φύγετε.
Μένετε στο σπίτι. Αφήνετε το κουτί στην πόρτα. Εκεί οι μεγάλοι ακόμα μιλάνε, όμως η θεία σας βλέπει και σας λέει να τριγυρίσετε στο σπίτι, που είναι πολύ μεγάλο. Ακούτε τη συμβουλή της και ξεκινάτε μαζί με τον ξάδερφό σας, που ξέρει τα κατατόπια.
Γυρνάτε. Αφήνετε το κουτί στην πόρτα. Εκεί οι μεγάλοι ακόμα μιλάνε, όμως η θεία σας βλέπει και σας λέει να τριγυρίσετε στο σπίτι, που είναι πολύ μεγάλο. Ακούτε τη συμβουλή της και ξεκινάτε μαζί με τον ξάδερφό σας, που ξέρει τα κατατόπια.
Εξερευνάτε το ισόγειο. Ο ξάδερφός σας προχωράει γρήγορα αλλά εσείς στέκεστε να δείτε ένα παλιό βάζο.
Καθώς πάτε να πιάσετε το βάζο, ο ξάδερφός σας φωνάζει να τον βιαστείτε. Απ’ την απότομη φωνή του τρομάζετε και το βάζο πέφτει κάτω και σπάει. Αμέσως ακούτε βήματα απ’ τους μεγάλους.
Τα πόδια σας δεν κουνιούνται απ’ την αγωνία. Τα βήματα πλησιάζουν. Τώρα θα σας τσακώσουν! Η διπλανή πόρτα ανοίγει…
Αποφασίζετε να μείνετε και να δεχτείτε την τιμωρία για το σπασμένο βάζο. Όταν κοιτάζετε κάτω όμως, βλέπετε κάτι να γυαλίζει… Η θεία σας μπαίνει στον χώρο τρομαγμένη και σας βλέπει να κρατάτε το γυαλιστερό αντικείμενο. Σας ρωτάει πού το βρήκατε.
Της λέτε τα πράγματα όπως έγιναν. Σπάσατε το βάζο και μέσα βρισκόταν το αντικείμενο. Είναι ένα δαχτυλίδι σπάνιας ομορφιάς και αξίας. Σας λέει μπράβο που παραδεχτήκατε τη ζημιά και, μέσα στη χαρά της, δε σας τιμωρεί. Αντίθετα, σας δίνει μια σοκολάτα!
Χωρίς να την κοιτάτε στα μάτια, λέτε πως βρήκατε τυχαία το δαχτυλίδι, όταν ήρθατε κι εσείς να δείτε ποιος έσπασε το βάζο. Η θεία σας φωνάζει τον ξάδερφό σας και τον κατηγορεί πως έσπασε το βάζο.
Εκεί που πάει να μαλώσει τον ξάδερφό σας, πετάγεστε και λέτε πως το σπάσατε εσείς. Η θεία σας το δέχεται και παίρνει χαρούμενη το δαχτυλίδι στα χέρια της. Εσείς βρίσκετε την ευκαιρία και βγαίνετε στον κήπο. Ποιος ξέρει τι θα βρείτε εκεί;
Ο ξάδερφός σας τα έχει χαμένα που τον κατηγορούν άδικα. Εσείς όμως δε λέτε τίποτα για να τον υπερασπιστείτε. Πάτε να φύγετε από το δωμάτιο αλλά η ξαδέρφη σας, που είχε καταλάβει τι έγινε, λέει την αλήθεια στη μαμά της. Τα ξαδέρφια σας κρατάνε μούτρα κι εσείς φεύγετε με τους γονείς σας χωρίς πολλές κουβέντες.
Αφήνετε το βάζο. Τρέχετε να κρυφτείτε στον επάνω όροφο κι ο ξάδερφος σας ακολουθεί. Εκεί είναι πιο σκοτεινά… Ακούτε έναν θόρυβο από ένα δωμάτιο!
Τρέχετε να κρυφτείτε στον επάνω όροφο κι ο ξάδερφος σας ακολουθεί. Ο ξάδερφός σας φωνάζει να τον ακολουθήσετε. Ανεβαίνετε μαζί του τις σκάλες και βρίσκεστε στον πάνω όροφο. Εκεί είναι πιο σκοτεινά… Ακούτε έναν θόρυβο από ένα δωμάτιο!
Μπαίνετε στο δωμάτιο. Βλέπετε το μικρό σας ξαδερφάκι να προσπαθεί να βάλει ένα μακρύ σεντόνι. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει κι ο μεγάλος ξάδερφος μέσα και βάζει τα γέλια. Είχαν προσπαθήσει να σας κάνουν πλάκα και τους τσακώσατε! Το παραδέχονται και κατεβαίνετε όλοι μαζί κάτω.
Εκείνος σας λέει πως άκουσε κάτι πολύ παράξενο απ’ τα αριστερά. Γυρνάτε να δείτε αλλά δεν ακούτε τίποτα. Με το που ξαναγυρνάτε να τον δείτε, ένα φάντασμα πετάγεται μπροστά σας και σας τρομάζει! Βάζετε τις φωνές. Γελώντας ο μικρός σας ξάδερφος πετάει το σεντόνι από πάνω του και τα ξαδέρφια σας γελάνε με τη φάρσα που σας έκαναν.
Τα ίχνη είναι λειψά, σαν να περπατάει κάποιος με ένα πόδι. Τα ακολουθάτε και βρίσκετε σε μια άκρη ένα κοτοπουλάκι που έχει τραυματισμένο πόδι. Το παίρνετε μαζί σας και γυρνάτε στο σπίτι, όπου οι μεγάλοι το φροντίζουν όσο καλύτερα μπορούν.