Σπίτι με απόκοσμες κραυγές-22

ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΑΠΟΚΟΣΜΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ
Το σπίτι είναι κοντά στην περιοχή που διαμένετε αυτόν τον καιρό, οπότε αποφασίζετε να πάτε εκεί με τα πόδια. Καθώς πλησιάζετε, νιώθετε πως κάποιος σας παρακολουθεί:
Γυρνάτε πίσω. Βλέπετε έναν ψηλό άντρα με μια κατάμαυρη καμπαρντίνα και καπέλο που κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.
Σας λέει πως είναι ειδικός ερευνητής που εξετάζει την υπόθεση του σπιτιού. Τον ρωτάτε πώς κατάλαβε ότι οδεύετε σ’ εκείνο το σπίτι και σας λέει πως απλά «είχε διαίσθηση».
Είναι ένα παλιό αρχοντικό, ερειπωμένο και με σφαλιστά παράθυρα. Η πόρτα, αν και μοιάζει βαριά, είναι ξεκλείδωτη. Με το που μπαίνετε, σας χτυπάει μια βαριά μυρωδιά κλεισούρας. Η πόρτα κλείνει πίσω σας και βυθίζεστε στο σκοτάδι. Ανοίγετε τον φακό σας και βλέπετε μπροστά σας ένα τραπέζι με αρκετά αντικείμενα. Την ώρα που αναρωτιέστε ποιο να περιεργαστείτε, χτυπάει η πόρτα. Δεν απαντάτε αλλά ακούτε τη φωνή ενός ανθρώπου που λέει πως είναι ερευνητής. Είναι απ’ έξω και ζητάει να του ανοίξετε.
Σας λέει πως σ’ εκείνο το σπίτι βρίσκεται ένα αρχαίο μυστικό χειρόγραφο που πρέπει να το πάρει πάση θυσία. Αν το διαβάσετε φωναχτά, θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες. Κρατάτε τα λόγια του και οδεύετε προς το σπίτι. Είναι ένα παλιό αρχοντικό, ερειπωμένο και με σφαλιστά παράθυρα. Η πόρτα, αν και μοιάζει βαριά, είναι ξεκλείδωτη. Με το που μπαίνετε, σας χτυπάει μια βαριά μυρωδιά κλεισούρας. Η πόρτα κλείνει πίσω σας και βυθίζεστε στο σκοτάδι. Ανοίγετε τον φακό σας και βλέπετε μπροστά σας ένα τραπέζι με αρκετά αντικείμενα. Την ώρα που αναρωτιέστε ποιο να περιεργαστείτε, χτυπάει η πόρτα. Δεν απαντάτε αλλά ακούτε τη φωνή ενός ανθρώπου που λέει πως είναι ερευνητής. Είναι η φωνή του ανθρώπου που συναντήσατε. Είναι απ’ έξω και ζητάει να του ανοίξετε.
Τον αγνοείτε αλλά εκείνος βαράει την πόρτα και φωνάζει πως κινδυνεύετε θανάσιμα. Ταράζεστε κι αναρωτιέστε τι να κάνετε.
Ο ερευνητής μπαίνει μέσα. Βλέπει τι υπάρχει στο τραπέζι και πάει να αρπάξει ένα χειρόγραφο απ’ το τραπέζι.
Ο ερευνητής μπαίνει μέσα. Βλέπει τι υπάρχει στο τραπέζι και πάει να αρπάξει ένα χειρόγραφο απ’ το τραπέζι. Καταλαβαίνετε πως είναι αυτό που ζητάει.
Του δίνετε το χειρόγραφο. Σας ευχαριστεί θερμά, φεύγει και σας αφήνει να ερευνήσετε τον χώρο. Στο τραπέζι υπάρχουν ένα βαρύ κλειδί κι ένα κλειστό κουτί. Απέναντί σας υπάρχει μια πόρτα και βλέπετε μια μεσαιωνική πανοπλία απέναντι να περιμένει με ανοιχτές τις παλάμες.
Τον αγνοείτε και κοιτάζετε το τραπέζι. Στο τραπέζι υπάρχουν ένα βαρύ κλειδί κι ένα κλειστό κουτί. Απέναντί σας υπάρχει μια πόρτα και βλέπετε μια μεσαιωνική πανοπλία απέναντι να περιμένει με ανοιχτές τις παλάμες.
Το κλειδί ανοίγει την πόρτα και μέσα νιώθετε μια βαριά μυρωδιά, χειρότερη από αυτήν του προηγούμενου δωματίου. Ένα κερί φωτίζει με το χλωμό φως του τον χώρο και στους τοίχους υπάρχουν διάφορα μηχανήματα. Αναρωτιέστε ποια είναι η χρήση τους.
Τα μηχανήματα και τα έπιπλα μοιάζουν άλλης εποχής. Δεν καταλαβαίνετε τίποτα σχετικά με τη λειτουργία τους. Ένα από αυτά έχει ένα μεγάλο κενό στη μέση και μοιάζει με καρέκλα, ενώ πάνω γράφει «Κάτσε και κοίτα πάνω». Ένα άλλο καλύπτεται από ένα παραβάν και γράφει «Μην το ανοίξεις».
Αποκαλύπτετε το παραβάν. Πίσω του κρύβεται ένα κλουβί και οστά, πιθανότατα ανθρώπινα. Έχετε ταραχτεί πολύ. Είναι η ώρα να καλέσετε την αστυνομία.
Καλείτε την αστυνομία. Μια ομάδα της άμεσης δράσης έρχεται σε λίγο και περικυκλώνει το σπίτι. Με χίλιες προφυλάξεις μπαίνει μέσα και εξερευνά τους χώρους. Σας ρωτάει τι δουλειά έχετε εκεί.
Αρπάζετε το χειρόγραφο και τρέχετε σε μια πόρτα. Την κλείνετε πίσω σας. Εκείνος σας ζητά να λογικευτείτε και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ τη λέξη που γράφει. Επίσης, σας παρακαλάει να μη σκίσετε το χαρτί!
Η πανοπλία, μόλις αγγίζει το κουτί, αρχίζει να διηγείται με μεταλλική φωνή μια ιστορία. Την ιστορία του σπιτιού. Λέει για τον σαδιστή ιδιοκτήτη και τους τρόπους με τους οποίους παρέσυρε τα θύματά του στο σπίτι για να τα δοκιμάσει και να παίξει μαζί τους. Σας δίνει την άδεια να φύγετε αλλά και την επιλογή να μείνετε για να γνωρίσετε τον ιδιοκτήτη.